Dana 28. lipnja 2022. provedena je posljednja od ukupno šest edukacija u sklopu trogodišnjeg projekta „Unaprjeđenje mentalnog zdravlja vulnerabilnih skupina“ koji provodi Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Edukacija je održana preko ZOOM platforme s početkom u 10 sati, a bila je namijenjena povjerljivim savjetnicima, osobama za zaštitu dostojanstva radnika, stručnjacima za zaštitu na radu te predstavnicima radnika. Sudjelovala je ukupno 71 osoba, a sudionici su bili s područja Republike Hrvatske zaposleni između ostalog u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Državnom inspektoratu, županijskim i općinskim državnim odvjetništvima, Državnoj geodetskoj upravi, HZZ-u, SAFU-u i HANFA-i.

Prvi dio edukacije pod nazivom „Metode procjene psihosocijalnih rizika i upravljanje stresom na radnom mjestu“ održala je psihologinja Helena Koren s Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U svom predavanju govorila je o psihosocijalnim rizicima na radnom mjestu i mjerama procjene i prevencije istih. Navedeno je potkrijepila primjerima i prikazala nekoliko upitnika, a zatim je prikazala i rezultate istraživanja psihosocijalnih rizika na radnom mjestu.

Suzana Blanuša, pravnica iz Udruge mobbing održala je drugi dio edukacije pod nazivom „Zakonsko uređenje zaštite radnika od stresa i zaštite dostojanstva radnika“. Govorila je o obvezama poslodavaca i radnika vezano za zaštitu na radu, pravilnicima i zakonima te o postupku podnošenja pritužbe povjereniku za zaštitu dostojanstva radnika. Osim toga, ukratko je objasnila nekoliko slučajeva iz prakse i uključila sudionike u raspravu o obvezama povjerenika za zaštitu dostojanstva radnika u takvim situacijama. Ovaj dio bio je jako interaktivan i sudionici su bili zainteresirani za tematiku i zadovoljni edukacijom.