U sklopu trogodišnjeg projekta „Unaprjeđenje mentalnog zdravlja vulnerabilnih skupina“ koji provodi Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo provedena je i četvrta od ukupno šest edukacija. Edukacija se održala 19. svibnja s početkom u 10 sati preko platforme ZOOM, a bila je namijenjena povjerljivim savjetnicima, osobama za zaštitu dostojanstva radnika te predstavnicima radnika u području lokalnih i regionalnih samouprava. Sudionici su bili iz svih dijelova Hrvatske, a ukupno ih je sudjelovalo 22.

Prvi dio edukacije pod nazivom „Metode procjene psihosocijalnih rizika i upravljanje stresom na radnom mjestu“ održala je Helena Koren, mag. psych. s Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Psihologinja je govorila o psihosocijalnim rizicima na radnom mjestu te važnosti alata za njihovu prevenciju i sprječavanje, kao i o važnosti mentalnog zdravlja radnika. U prvom dijelu sudionici su izrazili zanimanje za smjernicama za prevenciju stresa na radu uzrokovanog pandemijom COVID-a 19.

Drugi dio pod nazivom „Zakonsko uređenje zaštite radnika od stresa i zaštite dostojanstva radnika“ održala je Suzana Blanuša, mag. iur. iz Udruge mobbing. Pravnica je govorila o obvezama poslodavaca i radnika, postupku zaštite od stresa na radnom mjestu te o postupku provođenja pritužbe za zaštitu dostojanstva radnika. Sudionike edukacije posebno su zanimali različiti primjeri diskriminacije i diskriminativnih osnova na radnom mjestu, kao i primjeri mobbinga iz prakse.