U projektu „Unaprjeđenje mentalnog zdravlja vulnerabilnih skupina“ održana je osma radionica pod nazivom „Strategije suočavanja sa stresom“. Radionica se održala 01. prosinca 2021. godine s početkom u 10 sati putem online platforme ZOOM, a na radionici je sudjelovala 61 osoba.

Radionicu je vodila Helena Koren, mag.psych. iz Službe za medicinu rada Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je partner projekta. Sudionici su se kroz radionicu i primjere iz prakse upoznali s time što je stres, koji su izvori stresa, kakav je odnos stresa i učinkovitosti, koji su teorijski pristupi stresu, što su simptomi stresa, kako se suočiti sa stresom te su se upoznali s tehnikama nošenja sa stresom na radnom mjestu i izvan njega.

Održavanjem osme radionice u potpunosti je odrađena predviđena projektna aktivnost održavanja radionica za unaprjeđenje komunikacije na radnom mjestu, a sve u cilju poboljšanja komunikacijskih vještina i unaprjeđenja međuljudskih odnosa na radnom mjestu, smanjenju stresa i poboljšanju dobrobiti radnika na radnom mjestu.
Radionice za unaprjeđenje komunikacije na radnom mjestu održane se tijekom 2021. godine putem online platforme ZOOM s obzirom na epidemiološke mjere i upute, a na radionicama je bilo ukupno 522 sudionika.