Provedena je peta od ukupno šest edukacija u sklopu trogodišnjeg projekta „Unaprjeđenje mentalnog zdravlja vulnerabilnih skupina“ koji provodi Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Edukacija se održala 14. lipnja s početkom u 10 sati preko ZOOM platforme, a bila je namijenjena povjerljivim savjetnicima, osobama za zaštitu dostojanstva radnika te predstavnicima radnika u području realnog sektora. Sudjelovalo je ukupno 15 sudionika s područja Republike Hrvatske.
Psihologinja Helena Koren s Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održala je prvi dio edukacije pod nazivom „Metode procjene psihosocijalnih rizika i upravljanje stresom na radnom mjestu“. Govorila je o psihosocijalnim rizicima na radnom mjestu i mjerama procjene i prevencije istih, kao i o važnosti mentalnog zdravlja radnika. Osim toga, dotaknula se i rezultata istraživanja na tu temu i načina zaštite od stresa u razdoblju nakon pandemije.
Drugi dio pod nazivom „Zakonsko uređenje zaštite radnika od stresa i zaštite dostojanstva radnika“ održala je Suzana Blanuša, mag. iur. iz Udruge mobbing. Pravnica je govorila o obvezama poslodavaca i radnika, zaštiti od stresa te o postupku provođenja pritužbe za zaštitu dostojanstva radnika. Posebno zanimljiv bio je prikaz nekoliko primjera diskriminacije i mobbinga iz prakse gdje su sudionici aktivno sudjelovali u raspravi.