Projekt „Unaprjeđenje mentalnog zdravlja vulnerabilnih skupina“ 2022. godine započeo je s trećom te ujedno i posljednjom godinom provedbe. U okviru toga, dana 12. travnja 2022. održana je prva u ciklusu od šest edukacija pod nazivom „Procjena psihosocijalnih rizika i upravljanje stresom na radnom mjestu i zakonska zaštita radnika od stresa i zaštita dostojanstva radnika“. Edukacija je započela u 10 sati preko online platforme ZOOM, a prisustvovalo joj je 68 sudionika iz različitih odgojno-obrazovnih ustanova iz sustava Agencije za odgoj i obrazovanje.
Edukacija se sastojala od dva dijela. Prvi dio obuhvatio je psihološke aspekte procjene rizika na radnom mjestu te procjene alata i metoda za upravljanje stresom na radnom mjestu. Edukaciju je održala Helena Koren, mag. psych. s Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, partnera u projektu.
Nakon toga, uslijedio je drugi dio edukacije koji je vodila Suzana Blanuša, mag. iur. iz Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga. Drugi dio bio je usmjeren na zakonsko uređenje zaštite radnika od stresa i zaštite dostojanstva radnika. Edukacija je trajala gotovo tri sata te je uključivala vrlo aktivnu raspravu među sudionicima oko vrsta diskriminacije radnika, elementima i radnjama mobbinga te prepoznavanju diskriminacije i mobbinga na stvarnim primjerima iz prakse.