Dana 13. veljače 2024. godine preko ZOOM platforme s početkom u 10 sati održana je prva od ukupno osam radionica u sklopu projekta „Unaprjeđenje mentalnog zdravlja vulnerabilnih skupina – faza II“ koji provodi Udruga mobbing u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Na radionici je sudjelovalo 95 stručnjaka s područja odgoja i obrazovanja.
Prvi dio radionice održala je Helena Koren, mag.psych. iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sudionici su se upoznali s izvorima i posljedicama stresa na radnom mjestu, naročito se oslanjajući na stres na radnom mjestu u sustavu odgoja i obrazovanja te su aktivno sudjelovali u radionici. Psihologinja Koren naglasila je važnost procjene psihosocijalnih rizika i istaknula mjere prevencije stresa na radu.

Drugi dio radionice odnosio se na zakonsko uređenje zaštite radnika od stresa. Pravnica Udruge mobbing, Suzana Blanuša, mag.iur., upoznala je sudionike sa zakonskom obvezom poslodavca pri zaštiti radnika od stresa, nakon čega su sudionici radionice sudjelovali u rješavanju konkretnih primjera iz prakse.